Maros Mozi

Minden, ami a Maros Moziban és a Mozikertben történt, történik és történni fog

Vélemények

2010.04.01. 11:49 #marosmozi

A mozi jövője - az eddig feltöltött filmek

Március 31-én a mozi üzemeltetésében érintett egyesületek közös megbeszélést tartottak a Maros Mozi jövőjéről.
Letölthetőek-e a filmfesztivál versenyfilmjei?

Sokan érdeklődnek, hogy megtekinthetőek-e újból a Maros Filmfesztivál versenyfilmjei. A teljes program a moziban egyelőre nem lesz újból látható, de egyes filmeket vélhetően levetítünk majd nagy filmek előtt kísérőfilmként. Természetesen ha nagy az igény, akkor kerítünk rá alkalmat, hogy minden film ismét látható legyen a moziban nagy vásznon.

Addig is érdemes az alkotóknak feltölteni filmjeiket videómegosztó oldalakra, és ha erről értesítenek minket, akkor feltesszük ide a blogra is a filmek linkjeit. Mi, szervezőként nem töltenénk fel ezeket, hiszen lehet, hogy valaki változtatni akar rajta vagy nem szeretné, hogy mások is szabadon használhassák, megnézhessék.
Ezért ha az alkotó feltölti, és nekünk jelzi, akkor mi belinkeljük ide, a blogra is.

AZ EDDIG FELTÖLTÖTT FILMEK:

Ráki Tamás Bálint: 17.2010 - https://www.youtube.com/watch?v=P9B8ua1wYb0

MÖSE (Hódi LEvente, Holl Bence): A Maros Mozi újjáélesztése - http://vimeo.com/10353589

Raffay Gábor: "Mintha mi sem történt volna..." - http://vimeo.com/10838560

Osbáth Márk: Rocky 17 - https://www.youtube.com/watch?v=6q1AJhC11Fk&feature=related

A Maros Mozi ezentúl a facebook-on és az Iwiw-en is elérhető!

 

A megbeszélés
Március 31-én este a Rákosligeti Polgári Kör összejövetelén egyetlen napirendi pontként megbeszélést tartottak a mozi jövőjéről. Jelen volt a Rákosligeti Polgári Kör mellett a MAT XVII., a MÖSE, Rózsahegyi Péter rákosligeti önkormányzati képviselő, Kelemen Sándor, Rákosmente Önkormányzata Művelődési csoportjának vezetője és tud a megbeszéltekről a FIRE is.
Elhangzott, hogy a Maros Filmfesztivál sikeres volt, sok feladat van még azonban ahhoz, hogy az épület rendszeresen használható legyen kulturális célokra. A betörés miatt elsődleges kérdésként felmerült a biztonság kérdése, amelyet részben civil összefogással, részben a zárak megerősítésével és riasztórendszer elhelyezésével kívánnak megoldani.

Fontos tisztázni, hogy az épület milyen státuszban üzemeltethető tovább, úgy tűnik, hogy a legjobb megoldás az volna, ha a Csekovszky Művelődési Ház tagintézményévé válna a Maros Mozi.  Ez amiatt is előnyös volna, hogy akkor a Művelődési Ház szakmai adottságai, és a mozi körül megjelent művészi, szervezői adottságok összeadódnának, együtt könnyebb és jobb pályázni, és a későbbi programok is egyeztethetőek.

Fontos megfelelni az engedélyeket kiadó és ellenőrző szakhatóságok felé, ezért a Mozi szervezeti hátterét is tisztázni kell, és egyéb előírásoknak is meg kell felelni, pl szükséges még egy mosdó biztosítása.

Az épület programjairól is sok szó esett. A MAT több művészeti kiállítást és tudományos előadást tervez, a MÖSE sporttal kapcsolatos programokat tervez és természetesen filmvetítésekre is lehet számítani.

A következő program, amelyben részt vesz a Maros Mozi is, április 24-én lesz a Föld napja kapcsán tartott rendezvény. Erről bővebben írunk majd itt, a blogon.

Akinek ötlete, javaslata van a mozival kapcsolatban, esetleg tud valamilyen anyagi vagy más segítséget, támogatást nyújtani a mozinak, vagy csak hozzászólna a tervekhez, az továbbra is használja erre a célra a blogot, illetve lehet e-mailt írni a már ismert címre: marosmozi@gmail.com

HAJRÁ MAROS MOZI!

2 komment

Címkék: mat


A bejegyzés trackback címe:

https://marosmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr131886502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gtamasl 2010.04.17. 09:04:15

Már csak egy hét és 24-e. Meg szeretném kérdezni, mikorra várható, hogy felkerülnek a Föld napi programok?

CivilJutub.hu (www.civiljutub.hu) 2010.05.18. 13:16:22

Cikk a civil videómegosztóról CIVILEKNEK (főnök, munkatárs, egyesület, alapítvány, ha van, stb…) AJÁNLVA :) ==>>>

Civil videómegosztó – interjú a főszerkesztővel

Másfél éve működik a világ egyetlen civil szervezetekre specializálódott videómegosztója. „A CivilJutub.hu-n készül a hazai civil szervezetek első videó-adatbázisa, melynek segítségével a szervezetek bemutathatják magukat és tevékenységüket a társadalomnak”, ez az egymondatos definíciója a civil videómegosztónak – tudtuk meg Nádor Tamástól, a CivilJutub.hu főszerkesztőjétől. Mire jó egy civil videómegosztó, hány civil videó terem egy hónapban, mit hibáznak el a „civil videósok”, hány egyesület, alapítvány „videómegosztózik” napjainkban, mit tervez 2010-re a civil videómegosztó – íme néhány a kérdéseink közül, amelyekre választ kaptunk interjúnkban…

- a 20 000 leütéses, TELJES CIKK linkje a www.civiljutub.info (a CivilJutub.hu civil videómegosztó szöveges kiszolgáló-oldala) honlapunkon =>>> www.civiljutub.info/index.php?option=com_content&view=article&id=78:civil-videomegoszto-interju-a-fszerkesztvel&catid=39:civiljutubhu-bemutatasa

- A cikk - Word-formátumban - egyben letölthető (link):
www.civiljutub.info/images/stories/letoltesek/civiljutub_sajtocikk_100330_VEG.doc

(FONTOS: A cikk szabadon terjeszthető, online, vagy papíros megjelenésre. Kérdés esetén, kérem hívja a 06 30 480 1145-öt, vagy küldjön e-mailt az adminisztracio (at) civiljutub.hu drótposta-címre. Külön megköszönjük, ha megjelenés esetén elküldi a megjelent cikk linkjét a jelzett e-mail címre  Köszönjük előre is!)

CIKK-ÍZELÍTŐ…. (avagy… így kezdődik az anyag)

– Van egy mondatos definíciója a CivilJutubnak?

– Nem fogtál meg, van, és így hangzik: a CivilJutub.hu-n készül a hazai civil szervezetek első videó-adatbázisa, melynek segítségével a szervezetek bemutathatják magukat és tevékenységüket a társadalomnak. Ezt egyébként a CivilJutub.hu Kézikönyvből (a videómegosztó használati útmutatója, a www.civiljutub.info honlapon található) loptam, remélem, nem perelem be magam érte 

– Mire jó egy civil videómegosztó, mi az értelme?

– 2008 októbere óta, másfél éve működtetjük a CivilJutub.hu-t. A lényeg, hogy egy NAGY CIVIL VIDEÓ-ADATBÁZIS KÖZVETÍTENI KÉPES A CIVIL GONDOLKODÁSMÓDOT, ÉRTÉKVILÁGOT – ez visszahat a társadalomra, visszahat a civil szervezetekre. A civil videómegosztó, mondjuk úgy, egy kétfenekű dob. Egyik felén a társadalom civil tudatosságának formálása érdekében verjük a tam-tamot, a másik oldalról pedig a civil szervezetek tevékenységének hatékony, villámgyors bemutatására alkalmasak a civil videók.
2000 óta dolgozom a civil szférában, sokszor szegezték nekem azt a kérdést, voltaképp mit művelnek a civil szervezetek. Sose tudtam ezt olyan gyorsan, érthetően megfogalmazni, bemutatni, mint ahogy ma tudom. Most elég azt mondanom annak, aki ilyet kérdez: nézzen meg pár videót a CivilJutubon, és akkor megtudja, mi mindent tesznek a civil szervezetek széles e hazában…

FOLYTATÁS A FÖNTI LINKEKEN, VAGY EGYBEN is LETÖLTHETŐ A CIKK, LD. FELJEBB… :)
süti beállítások módosítása