Maros Mozi

Minden, ami a Maros Moziban és a Mozikertben történt, történik és történni fog

Vélemények

2009.12.17. 15:53 #marosmozi

Mentsük meg a Maros mozit!

Több mint ötvenen vettek részt október két szombatján a Rákosligeti Polgári Kör és a Művészek Alkotó Társasága (MAT XVII.) által meghirdetett mozitakarításokon.

A nyolcvanas években a jegy ára 2.50 Ft volt az első sorokban, hátrébb a kényelmesebb székekből 4 forintért lehetett szovjet, jugoszláv, csehszlovák és magyar filmet nézni – tudtuk meg Karóczkai István mozigépésztől.
István bácsi ma Rákosligeten nyugdíjasként él, a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején 1200 forintot keresett mellékkeresetként a Maros moziban.
Császár Tiborné Deák Lívia 1959-74 között volt mozigépész a moziban.
Több mint 20 év után pillantották meg újra a Maros mozi gépházát, és korábbi vetítőgépeit az október 17-ei mozitakarítási akción.

Október 24-én előkerült egy filmtekercs is, amelyen Michael Jackson: Moonwalker című filmje látható.
Ezen az estén spontán vetítést is tartottak a Maros moziban.

Néhány kép a mozimentésről.

Várunk még további felvételeket, képeket a mozi múltjával és jelenével kapcsolatban. (Akinek van képe a jövőről, azt díjazzuk!)

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: mat


A bejegyzés trackback címe:

https://marosmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr791607047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása