Maros Mozi

Minden, ami a Maros Moziban és a Mozikertben történt, történik és történni fog

Vélemények

2010.03.29. 11:25 #marosmozi

Betörtek a Maros Moziba!

A sikeresen zárult Maros Filmfesztivál után szinte azonnal betörtek az újjászületett Mozi épületébe. A Rendőrség hétfőn délelőtt helyszínelt.

Vasárnap este 6 óra és hétfő délelőtt 10 óra között betörtek a Maros Mozi épületébe. A betörés tényét Domonkos László a MAT XVII. elnöke fedezte fel, aki rögtön értesítette a Rendőrséget.

Betöréses lopás történt, megrongálták a bejárati ajtó zárját, és a moziterem előtti folyosón lévő két üvegvitrint betörték. Az üvegvitrinekből olyan tárgyakat vittek el, amelyek a mozi épületének múltját mutatták be másfél nappal korábban a Maros Filmfesztiválon. Eltűnt egy 1910-es évekből való harmónikás fényképezőgép, a Maros Filmszínház mozigépének nagy optikája, egy 1920-as évekből származó koronás-címeres szódás üveg, egy palack és egy petróleumlámpa, valamint összetört több a mozi felújításakor előkerült tányér.

A tolvaj vagy tolvajok a moziterembe valószínűleg nem mentek be, és a művészek által kiállított műtárgyakhoz sem nyúltak.

A kárt a Rendőrség fél millió forintra becsülte.

A MAT és a Maros Filmfesztivál szervezői elmondták, hogy ez a történés nem szegte kedvüket, sőt továbbra is művészeti központot akarnak csinálni a Maros Moziból.
Másfél nappal korábban a Maros Filmfesztiválon több százan ünnepelték a Mozi újjászületését.

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://marosmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr371876845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása