Maros Mozi

Minden, ami a Maros Moziban és a Mozikertben történt, történik és történni fog

Vélemények

  • maros_mozi: A székek és a hangulat is a régi! (2014.06.02. 14:56) JÚNIUSI MOZIMŰSOR!
  • CivilJutub.hu (www.civiljutub.hu): Cikk a civil videómegosztóról CIVILEKNEK (főnök, munkatárs, egyesület, alapítvány, ha van, stb…) A... (2010.05.18. 13:16) A mozi jövője - az eddig feltöltött filmek
  • MousePower: Sziasztok! Nagyon tetszett a fesztivál, remélem lesz jövőre is :) Aki megszeretné nézni a harmad... (2010.03.31. 17:29) Teltház a Maros Moziban!
  • KPali: Borzalom :( (2010.03.29. 12:30) Betörtek a Maros Moziba!
  • Spaceman2: Nagyon hangulatos volt este a gyertyafényes jazz-koncert és a Moziklip talán a nyolcvanas évek leg... (2010.03.28. 21:27) Mikor, mit láthatunk?

2010.03.11. 13:33 #marosmozi

24 rövidfilm, izgalmas gyermekprogramok és világszínvonalú koncert

Mindenekelőtt köszönjük a nevezéseket! Óriási örömünkre összesen 24 filmmel pályáztak a rákosmenti filmkészítők, amely több mint négy és negyedórányi tiszta filmidő, ha szünet nélkül vetítenénk.

Az elkészült filmeket legkésőbb március 17-ig kell eljuttatni Rákosmente Önkormányzatába a Művelődési Csoporthoz (Városháza II. emelet 209-es szoba - tel: 253-3371).
 
A 24 nevezett filmből 17 db 10 percnél hosszabb. Ami tehát óriási örömet jelent számunkra, hogy ilyen sok film érkezett, egyúttal nehézség is, hiszen ezt a mennyiséget sem egy átlagnéző, sem a filmeket szakmai szemmel megtekintő zsűri nem bírná egy huzamban végignézni, és felelősen értékelni őket. Mindemellett a mozi újjászületését ünneplő közönség számára is komoly feladat volna végigülni ennyi filmet egyszerre, és egyéb kulturális programokra sem maradna idő, pedig a rövidfilmes versenyen kívül még további magas színvonalú filmvetítésekkel és koncerttel készülünk a fesztiválra.
Minden benevezett filmet levetítünk a moziteremben, a nagy mozivásznon lesz látható az összes alkotás. A zsűri tagjai azt a kényszerű döntést hozták meg, hogy előzsűrizésre kerül sor, s a filmek egy része a délelőtti filmprogramba kerül, a másik része a délutáni filmprogramban lesz látható.

A zsűri tagjai, akik a beküldött filmeket értékelik:
- Szilágyi Erzsébet filmszociológus, professzor emerita, a zsűri elnöke
- Mohi Sándor filmrendező, operatőr
- Durst György producer, a Duna Televízió Duna Műhelyének vezetője
- Ilosfai Krisztián képzőművész, a MAT XVII. tagja

 
A Maros Filmfesztivál március 27-én lesz Rákosligeten a IX. utcai Maros Mozi épületében, a gyermekprogramok pedig szemben a Csekovszky Árpád Művelődési Házban.

10:00 FILM - A délelőtti filmprogram vetítése

13:00 ZENE - Domonkos Zoltán és zenekara népzenei programja

14:00 MŰVÉSZET - Képi idő, mozgás - A MAT XVII. kiállításának megnyitója
14:00 TUDOMÁNY - A Maros Mozi épületének múltjából előkerült tárgyak kiállítása

14:00 FILM - Nepp József-Gémes József: Vili a veréb (rajzfilm)

14:00-19:00 TUDOMÁNY - Mozgóképes kísérletek, kézművesség és játékok gyermekeknek a Csekovszky Művelődési Házban egész délután

15:30 FILM - A délutáni versenyprogram vetítése

18:30 TUDOMÁNY-MŰVÉSZET - Kerekasztal-beszélgetés a Maros mozi lehetőségeiről, a filmklubokról, a kultúra fennmaradásáról
Beszélgetőtársak:
- Kemény Eszter, az Alfa mozi egykori vezetője
- Kalcsú Éva, a Budapesti Mozitörténeti Alapítvány alapítótagja
- Kozma Károly, a Fővárosi Moziüzemi Vállalat egykori vezetője
- Böszörményi Gábor, a Magyar Filmklubok Országos Szövetségének elnöke
- Forgács Balázs, a Mozivilág főszerkesztője
- Várdai Zoltán a Mozivilág társszerkesztője

19:00 FILM-MŰVÉSZET - Eredményhirdetés és ünnepélyes díjkiosztó - Maros Filmfesztivál 2010.

19:30 ZENE - Világszínvonalú zenei program a Maros Moziban: Kaltenecker Zsolt billentyűs és Martonosi György dobművész koncertje

21:30 FILM - A retro és a mozi - Tímár Péter: Moziklip című filmjének vetítése


Egy rendezvény programja az utolsó pillanatokban is módosulhat, így ezek a programok is még változhatnak, de a lényeg változatlan marad. Ünnepeljük meg együtt a Maros mozi újjászületését!
 

Szólj hozzá!

Címkék: maros


A bejegyzés trackback címe:

https://marosmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr551831233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.