Maros Mozi

Minden, ami a Maros Moziban és a Mozikertben történt, történik és történni fog

Vélemények

2009.12.22. 00:52 #marosmozi

A Maros mozi karácsonya

A Sínjárók című filmet vetítették le a MAT 17 által szervezett karácsonyi vásáron és kiállításon, amelyet az újjászülető Maros moziban tartottak.

A megnyitón úgy negyvenen voltak, a rendezvényt december 18-án pénteken Riz Levente polgármester és Rózsahegyi Péter Rákosliget önkormányzati képviselője, a Rákosligeti Polgári Kör elnöke nyitotta meg.

Aki a IX. utcában járt, betérhetett a régi mozi épületébe, és felidézhette emlékeit, moziélményeit, valamint megtekinthette a MAT 17 művészeinek szobrait, képeit. Az épület éveken át gondozatlanul állt, most pedig ismét a művészet helyszíne lett. Forralt bor illata és némi kolbászszag vegyült a kissé poros épület levegőjével, így a retro-hangulat adott volt.

Másnap este Harcsa Béla filmrendező hozott magával mozgóképet. A Sínjárók - Puszt Tibor és Jeli Ferenc filmjének - vetítése idézte fel a Maros mozi múltját. A vetítés ideje alatt közel százan fordultak meg a moziban. Gyerekek ugráltak a vászon előtt, anyukák hívogatták csemetéiket a sötét teremben. Különleges hangulata volt így a vetítésnek.
Elismerés azoknak, akik a rettenetesen hideg épületben végig kitartottak a fajsúlyos film előtt.

Harcsa Béla filmrendező szerint a Maros mozi alkalmas művész mozinak, Domonkos László kiállításokat tervez, művészek műhelyei lesznek itt, márciusban pedig kerületi amatőr filmesek mutathatják meg rövidfilmjeiket.
A Maros mozi visszatért.


 

1 komment

Címkék: mat


A bejegyzés trackback címe:

https://marosmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr371614826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása